Thursday, June 16, 2011

program ank angkat..

aku da wat entry ni da tige kali..xdpt2 nk post sbb lain cm siput plak kn..haha...ni nk cite...first time in my life aku join opkim...mnarik gile kot..nama program ni "PROGRAM ANK ANGKAT IPT" dekat TAMAN UPC AYER HITAM JOHOR..taman yg along aku duduk..best jgk la org2 kt taman ni..dorg ni kn name je dok taman..tp suasane kehidupan dorg still mcm kt kampung..aku suke gle!!..ha..nk cite..aku dpt family angkat..haha..family sendiri pun xdpt nk jage lagi nnk jage family angkat plak kan..haha..name mak ngn ayh angkat aku ialah Pn Hamidah dan En Aliman..dorg mmg best gle..mkn mmg tiptop..aku mmg pling suke bab makan..hehe..

Saturday, June 4, 2011

apa yg tiada

apa lagi yang tak ada dlm hidup ni..semua nya da cukup..complete..
sebagai manusia kite hanya perlu jalani je kehidupan yg telah diberi oleh Nya..
mengeluh hanya perkara yg sia-sia kerana ianya tidak akan merubah ape-ape..
Dia telah memberi peluang kepada manusia..
terpulang kepada manusia utk mnggunakan peluang tersebut..
kecewa sekali tidak bermakna kecewa selama nya..
berdoa la dan bangkit dari kejatuhan..

blog or diary?

hye!hari ni dipenuhi ngn sesi berjalan2 cari org kawen..penat gile kot..mlm baru smpi umah..ni yg terus online ni..lame da x tulis entry..sbb xde selera nk wat..mlm ni saye jln2 cari blog org..pastu saye tgk la..semua org nye blog meriah dan cantik!..tetibe jd jeles..saye suke blog http://sayasibudakopto.blogspot.com budak ni..name die eppy..blog die private rase nye..sbb saye di invite tok g blog die..hehe..pastu blog miss iza...ha..ni lecture saye yg baru dpt ank..saye suke g blog die sbb die suke cite sal ank die!ad byk lagi snanye..tp malas nk tulis sni..im sorry..=)
ok..td tu intro je..snanye nk tnye..korg wat blog ni tok jd diary korg ke tok jd tmpt share information??hmm..kalau soalan no ditanye kepada saye la kan..jwpn saye cm ni..
"saye punye blog, so saye rase saye bebas tok wat ape saje ngn blog saye..yg pnting saye xnyusahkan org lain..=)"
ha..tu la jwpn saye..jwpn selamat kan keadaan..hehe..
saye da jmpe mcm2 jenis blog..

1) blog sbg diary
2)blog sbg sumber pendapatan
3)blog sbg tmpt nk bercerita dan sharing
4)blog yg tiada tujuan

saye rase blog saye yg ke 4..dan saye memilih buku yg cantik sbg diary saye..so anda bagaimana?
actually kan da byk da kesah pergaduhan yg terjadi sbb blog..sbb tu saye tak suke tulis personal matter kt sni..takot org salah phm..saye suke blog yang suruh saye berfikir dan bagi saye informasi..

diary ni tmpt saye luahkan isi hati saye yg sebenar..bende yg tak bernyawa je saye percaye dan ALLAH SWT..