Thursday, July 28, 2011

malas

malas gle nk wat post..tp cm xbest plak kn lame xpost pape..
da due hari aku xtdow btol sbb nye layan nora eleena..
so maybe mlm ni mlm ketiga la kn..hehe..
mak n angah ngh lyn bola..
aku takut nk join sbb t aku neves..
aku just doa kn tok malaysia dari sini je la...
smoge malaysia dpt bagi yg terbaik mlm ni..
85000 sorakan, so do ur best k harimau malaya..


gmbr harimau xde, buaye pun jd la...

Tuesday, July 26, 2011

SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU



hehehe...saje je nk join...
cm best je dpt cari member2 kn..
tajuk entry tu bukan la saye yg sebenar nye ye..
hehehe...
tp klu org baru kenal agk pemalu jgk la..hehehe..
btw, nice segment...=)

pergh!

sape kat sini suke makan ubat??aku paling anti mkn ubt..aku akn makan klu aku terpakse mkn..nak2 kn mkn ubt batuk ngn selsema..rase nye lebih baik aku tanggung sakit yg lame drpd mkn ubt2 tu..klu aku mkn ubt2 tu kn aku akn tidur lebih drpd 12 jam dan bile aku bangun badan jd lesu dan aku akn jd seorg yg sgt mls pada hari tersebut..dan perkare itu la terjadi pada aku hari ini dan semalam..cm sengal gle! ANTI UBAT!!....
tlg la hadir seorg doktor yg farmasi yg boleh cipta ubt tnpe dadah2 yg melemahkan badan aku ni.....

Saturday, July 23, 2011

'Segmen cx's : geng UiTM by campus"





UiTM campus mana - UiTM Jengka
Course- Diploma in Science
Part berapa- batch 2007


hehe...saje je nk join..nk gak cari member UiTM yg havoc kn..hehehehe...
btw, nice segment..=)

Fakulti Sains Komputer dan Matematik

aku merupakan seorg pelajar degree kt UiTM shah alam..aku ni bleh la aktif jgk kt fakulti..aku amik kos matematik computer..sebelum ni aku diploma sains under Fakulti Sains Gunaan..so bile degree aku tukar faulti...name fakulti ni pnjg so aku mls nk taip..korg bace la sndiri ye kt tittle tu..hehe...snanye aku rase bertuah gile dok fakulti ni..sbb aku dpt mcm2 kelebihan..hehe..nk2 dlm bab komputer la kn...tp blog x mcm org terror komputer pun sbb mls nk wat coding...haha..lagi satu kn...korg nk tau x..aritu fakulti aku ni kuar dlm REMAJA kt TV9..dorg citer pasal hacking..best gak dgr sal hacking ni...aku pun jd teruja la sbb dlm mase yg same fakulti aku jd popular...hehehe..so lepas ni sape2 yg nk smbung belajar masuk la fakulti aku ni..byk gle aktiviti yg best yg bleh bg student dpt duit...aku suke gle bab duit ni...hehehe...klu yg lain2 nk promote fakulti anda pun ape slh nye...dipersilakan...=)

Friday, July 22, 2011

putrajaya

ok..hari ni aku g putrajaya hanye utk beberapa jam sahaja..bgun je tiidur pagi td mak kate my aunty ajk g putrajaya..umah cousin kt sne..so aku pun kelam kabut la settle kn umah yg xsettle ni..pastu lepas sembhyg jumaat baru gerak..so smpi sne mmg la best kn..dok melepak..pastu mkn..mkn plak domino's..thanks to kak jj n kak mazli sbb blnje..hehe..sbnrnye setiap kali mkn domino's ni kn aku akn sentiase ingt kt due beradik ni..Fauziyah ngn Fadhzillah...dorg ni mmg suke mkn domino's..ad satu kali tu kn, ktorg penah order piza cm nk mkn tok 10 org..tp sbenarnye 3 org je yg mkn...3 large ngn 3 small..dahsyat kn..tp tu la yg best nye..org tgk ktorg dgn pndgn yg pelik..so ktorg akn makan dgn muke yg selambe sbb ktorg mkn bukan gune duit org tu pun kn..hahaha..aku suke gle dok putrajaya..nmpk mcm selesa je..tp cousin aku ckp, klu nk mkn sedap kt sane cm susah nk dpt..aku rase kn t lepas abs belaja aku nk keje kt sane la..dpt umah cntik..hehehe...

Thursday, July 21, 2011

senyum

ehem...senyum tu kn sedekah...selalu sgt da dgr org ckp mcm tu kn..tak semua org nk senyum..kenape??
msti ade sebab kn kenape org tak nak senyum...contoh nye, insan tu ada masalah yg besar dan die xtau cm mne nk settle kn..sbb tu die xsenyum..pada pandangan aku pulak kn, walau pun aku ad masalah aku still kne senyum..baru aku rase tenang..klu da xde org langsung aku nk senyum, aku pegi ddepan cermin senyum pada diri sendiri..aku penah terbace yg bende tu adalah psychology..senyuman tu boleh sejuk kn hati yg tgh panas, tenang kn hati yg tengah gundah dan tarik mulut org yg tengah masam supaya die senyum plak..hehe..besar kn kuase Allah SWT...dgn senyuman je kite dpt tenang kn diri kite...so lepas ni, kalau terjmpe aku or sape2 yg ngh masam, tlg la senyum kt aku dan mereka..lagi satu,klu senyum ni kite nmpk mude...hehehe..Rasulullah saw pun suke senyum...=)

Bila Sudah Tertulis, Kau Tetap Jodohku | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Bila Sudah Tertulis, Kau Tetap Jodohku | iluvislam.com + discover the beauty of islam

aku suke gle cerpen ni...alhamdulillah cerpen ni cm bagi semangat dan motivate diri aku supaya tak rase diri ni kosong..sbb Allah sentiase ad dlm diri ini...
so saje nk share bende ni..kepada wanita2 sekalian, same2 la kite renungkan...

Wednesday, July 20, 2011

hahahaha

saye ad sorg kawan...die sgt sengal...die bace entry saye kt sni tp die comment kt facebook!

best nye!

best nye aku tgk blog org sume best2...nk jgk ad blog cm dorg..tp xreti...cm mne?

kenyataan

mlm ni tetibe aku terfikir tentang satu kemungkinan yg mungkin akn jd knyataan..perkare tu akn buat aku jd seorg yg bukan aku skrg..org ramai tnye aku tak sunyi ke, tak rase bosan ke, kenape tak cari or pilih je, blah blah blah..mcm2 jenis soalan da org tanye aku..tp entah la..aku tak ready kot..ke mmg tak ade utk aku..maybe tak ade kt dunia ni..tp ad kat sane nnt..haha..penat sebenar nye kalau aku fikir kn sume ni..sbb mmg tak kan ade jwpn..sume nye dtg dan pergi..akan adakah die utk saye?

Thursday, July 14, 2011

sebulan bercuti

da lame x update pape..sbb aku sibuk dok ats bus, pastu dok ats kapal terbang..dlm erti kate lain, aku jd musafir selama sebulan..abs satu malaysia aku da jelajah..best gile..dpt plak geng yg masok air cm aku..nk highlight sikit la name dorg kt sni..Ismaizni,Lokmanulhakim,Zul stinson,Tun Ikhwan,Fendi Mazlan dan lain2...ad dlm 20 org jgk la yg da buat aku masuk air selama sebulan..haha..perjalanan aku bermula kt utare..iaitu Perak, Kedah n Perlis..SMF yg aku join dlu tu buat program name die Lawatan Integrasi..so time ni ktorg akn promote kos2 yg ade kt FSKM (Fakulti Sains Komputer Dan Matematik)..selama seminggu plus2 la jgk ad kt utare..mmg cntik..aku mmg rase cm nk duk kt utare je..duk tepi sawah..tp lagi itam la aku kn kalau dok kt situ..hehe..pastu ktorg rehat jap..ktorg buat program kt sekolah plak..Titian Bestari name nye..kt Kedah..SBPI plak kn..lepas tu ktorg terus kn perjalanan pergi ke timur plak..termasuk la Jengka!!tmpt aku dlu..!best gle mmg happening..crowd terbaik adlah kt Jengka...aku sempat jgk la jmpe abg angkat saye iaitu Sir Shaari yg comel itu..hehehe..lepas Jengka, ktorg gerak g Dungun..kt sni aku jmpe Lah plak..budak kelas aku dlu..mmg best..sbb Lah blnje McD..hehe..esok nye ktorg terus gerak g machang..kt sni la, aku dpt satu berita yg agk gmbire la jgk..hehe..mmg x caye langsung!thanks to kak fad la kn..=) ha...ni part yg paling best sali...sbb aku dpt g sarawak!first time in my life naik flight..mmg nice..ngn membe2 plak kn.mmg cm sakai..hehe..aku dpt tgk budaya org sarawak..ad plak mamat hensem dok menari2..mmg comel la kn..hehehe..pastu esok nye g tgk org utan ngn buaya..hehe..comel!=) mmg best g sarawak..beli kek lapis yg berharge rm10 je..hebat kn..hehehe..last station. ktorg g selatan plak..aku la org plg excited kn..nk bwk dorg jln2 melaka..mmg puas hati la kn..aku dpt tnjuk negeri yg tercinta ni kt membe2..hehehe..last sali ktorg g uitm segamat..biase je kt segamat..sbb hati aku da xde kt situ..aku fikir pasal bende lain..hehe..nk upload gmbr cm byk sgt..klu sikit2 xpuas..xyah upload je la...senang..hehehe=)