Sunday, October 30, 2011

meriah

jumaat ngn sabtu adlah hari aku meronggeng..hehe..
hari ni baru aku lepak dlm bilik..
tu pun bukan wat ape pun..
layan movie cite monte carlo..
best cite tu..
comel..

ok..nk cite ni..
ari jumaat tu first time aku g pesta buku..
abs rm100 gak la..
aku g ngn budak ni Fatin Nurjannah..
mekaseh u sbb bwk i pegi sane..
da abs da seharian kt situ..
 


pastu masuk ari sbtu plak..
secare sengaja nye aku jd mc tok "Pertandingan  Memasak Bersama PPP Kolej Melati"
nice gak kn jd mc..
mmg selamba je aku wat..
petang plak join bengkel jahit manik..
kakak ni yg bagi talk Kak Noris
aku da bleh jahit mne kt baju..hehe..


 
  


lepas je bengkel jahit, ad bengkel personaliti diri..
bengkel ni plak Kak Anizon yg bagi..


die siap ajar lagi nk pakai selendang..
aku jadi model..hehehe..
ok mlm plak da xde keje,aku overnight ngn dayah n faratul..


smlm mmg buat kn aku rndu gle kt Kak Fad ngn Pojie!
sbb selama ni dorg je yg layan aku..
hahaha..tp skrg due2 da xde kt sni..
smpi sni saje coretan ku..
nk wat coding tok data structure..
selamt bersua lagi.

Tuesday, October 25, 2011

selamat hari lahir dibulan october

ramai sebenarnye family dan rakan taulan saye yg lahir bulan 10..
family:
1)my brother..birthday die 8hb 10..syg angah!smoge dipnjgkn umor n murah rezeki..n kawen cepat2..hehe
yg ngh berdiri wat gaye poyo tu

2)my cousin..ktorg pggl die ude..xjmpe la gmbr die nk share kt korg..yg lahir 18hb 10 plak..cousin aku yg ni plg kelakar la..die suke testing aku nye gelak dgn hanye mmanggil name aku je..haha..

kwn2:

1)mule2 best friend aku yg kt melaka..name die naza..org pggl die aberg..ktorg kenal time keje dlu..layan mamat ni punye otak, aku jd bingung..haha..23hb 10 birthday die..walaupun die ad kt putrajaya je tp xjmpe pun die lagi..aku doakn ko smoge berjaya dlm idup ko dan dpt ape yg ko nk dlm life ko..=)
ni la die naza yg sengal..hehe..



2)ha..yg ni plak best friend aku forever la...name die Qurratu Aini..membe2 pggl ratu..die ni kwn aku yg plg manje n mmg suke kalau dilayankn permintaan die..hehe..rndu gile nk lepak ngn ko ratu..die skrg belaja kt ukm..amik biochm..tu, smoge ko dpt kejar cite2 ko..jgn cepat mngalah tau..=)

ni la ratu...hehehe..
3) ok yg last sekali ni die selebrate birthday die ngn org2 kt batu caves..baru je selebrat emkn kepsi ngn cake..name die aimy akmal..happy birthday dude!die ni lagi la senget..mmg senget..senget xterbendung..tapi pape pun, seyes best kwn ngn hang..klu lepak ngn hang xkering gusi la aku gelak..hehe..happy birthday fasola!
haha..ni la pakcik senget yg saye maksudkn itu...

happy birthday kawan2 n abg2 ku...smoge anda dirahmati ALLAH SWT..dan mdpt keberkatan dari NYA..amin...

Monday, October 24, 2011

kerja last minute

ha..sbb keje last minute la ktorg satu kelas kne bambu ngn lecturer BEL yg sgt strict itu..
tp ape2 pon mmg la ngaku salah kn sbb wat keje sesuke hati..
xikot die punye format yg die nk..
layak la nk kne bebel kn..
tp mmg kelakar la lecturer tu..
name die Dr Azmi..
die mmg ajar ktorg btol2 la..
stail mngajar tu mngingat kn aku pada lecturer aku mase diploma dlu..
name die Pn Nadhratunnaim..
same sebijik cm Dr Azmi..
lambat anta keje je kne bebel satu jam dlm kelas..
tp klu dorg xwat cm tu mmg keje xjln kn?
sbg student, wat keje yg dorg suh tu tanggungjwb kite..
tanggungjwb dorg da lepas bile dorg ajar je kite..

renung kn bersama ye rakan2..

guru penyuluh kegelapan..die tau itu salah sbb tu die jd guru..=)

Sunday, October 23, 2011

hari utk bercanda

ok..mule2 mmg seyes xnk update blog..tp bile blogwalking rase cm nk pulak update kn..
nk cite yg arini sanenye aku xwat pape pun dari pagi smpi sekarang..
takat basuh baju je yg mampu aku laku kn..
so mlm ni ingt nk stdy jap la..
tp nk ngarut kt sni jap..
nk kongsi sebenarnye aku da paham da perasan org yg tggl die sorg je dlm family xkawen lagi.
lepas ni aku la yg akn bertanggungjwb jage mak ngn ayh aku..
tp aku sgt yakin abg2 aku tidak akn melepaskan tanggungjwb mereka..
hehe..
saya sgt merindui dan menyayangi family saye!

gmbr ni time abg aku no 4 kawen

Friday, October 21, 2011

saya manusia

aku manusia jgk.

ad hati ngn perasaan.
aku xmintak lebih.
tp tlg la jgn sakit kn hati aku
aku tau sape aku.
serba kekurangan.
ALLAH maha SEGALA nya.

aku mcm ni dan tetap mcm ni.
hanya ALLAH yg mampu mngubah aku.

Tuesday, October 18, 2011

lelaki dan perempuan

dlm kelas real analysis td, Dr Harun ckp die suke bg nasihat2 yg membina secara percuma dlm kelas..aku mmg suke nasihat org..sbb bagi aku ape yg dorg ckp sume nye berdasarkan pengalaman mereka..td die ckp pasal student lelaki yg xnk menyerlahkan diri dan sanggup membiarkan ptudent perempuan berada di depan..sbg contoh kedudukan di dalam kelas.pelajar lelaki lebih selesa memilih duduk di bahagian belakang dan perempuan berada dibahagian hadapan..sedang kn mereka sepatot nye duduk di bahagian hadapan dlm erti kate lain mngetuai dan melindung perempuan..so, td Dr Harun memberi peringtn pada student lelaki jgn smpi satu mase nnt perempuan yg akn mngimam kn mereka..aku setuju sgt dgn pensyarah aku tu..aku harap sgt kwn2 lelaki aku yg dlm kelas td tu bukak minda dorg utk sentiase berada dihadapan wanita si kaum yg lemah ini.semoga Allah membantu dan mempermudahkan perjalanan mereka di akhir zaman ini..

Friday, October 14, 2011

terjadi lagi

ehem..perkara yg sama boleh berulang byk kali dlm idup ni klu kite x berhati2..xtau la aku ni da ckup berhati2 ke x..tp penat jugak la nk sembuh kn ape2 yg ptot disembuh kn ni..ape2 pun tabah dan sabar adalah kunci segala nye.byk kali aku terase terduduk kt bumi ni..walaupun xdelah terduduk sgt tp rase la juga..semua terjadi bile org mengkritik tentang diri ini dan sesuatu yg tidak boleh diubah..btol ckp kwn aku yg sorg ni..

"saya xkesah kalau org nk mngate atau complain pasal saya kalau perkara itu saya 
mampu utk mngubah nye"

aku mmg sgt2 stuju ngn pendapat die.kalau org complain pasal bende yg kite sendiri xmampu nk ubah buat ape org tu nk complain kn?wat sakit hati kite je..tp pape pun hanya Allah SWT je tau ape dlm hati si tukang complaint tu..xkesah la..berserah..

p/s: tlg la jgn dtg dlm hidup saye kalau nk pergi dari hidup ni..........