Wednesday, December 28, 2011

#ChurpChurp is microblogging. Have a say on a brand u love in 140 characters.

#ChurpChurp is microblogging. Have a say on a brand u love in 140 characters.

da lama tak datang

hehe..saje gedik nk wat entry..
aku kt bilik gerakan yg dlu nye pernah jadi tempat aku lepak..
tempat ni mmg nice..
suke sgt..
sbb die sgt selesa dan ditemani ngn member2 yg masuk air..
ni aku main curi je laptop si lokman nk online..hehe..
nxt sem aku da xlepak sni lagi..
sbb jawatan aku da berakhir...
wuhahahahahaha...
tp pengalaman bekerja ngn mereka2 ni mmg best..
t la aku perkenalkan mereka2 ini kepada anda2 sume..
dorg mmg best!!



Tuesday, December 27, 2011

first love

ok..first love ni snanye cite thailand..
cite ni mmg sweet gle!
dlu penah jgk la bende cm ni terjadi kt aku..
tp xla berkekalan smpi bertahun..
hehe..
msti korg nk tau kn cite ni pasal ape?

cite pasal sorg budak perempuan kalu kt Malaysia kire form 1 la
die crush n admire gle kt senior die form 4 kot..
mmg die crush gle2 ape yg lelaki ni wat semua die nk amik tau..
satu hari bff perempuan ni jmpe satu buku..
buku ni ajar cm mne nk buat org yg kite syg or suke tertarik ngn kite..
budak perempuan ni mmg xlawa la kn..
tp die wat semua bende utk buat lelaki tu perasaan kewujudan die..
ok..intro je aku cite..
klu nk suh cite smpi abs xlarat aku..


share gmbr je la..=)

ni la watak utama..cute kn?nam ngn p'shone..




sian Nam..die try gtau kt Shone perasaan die..
tp da ade org lain yg lg cepat..
mmg frust gle!

haha..mase Nam buruk2 lagi...

sweet!
ni BFF Nam..mmg dorg la yg selalu backup Nam...=)

dorg ad buat drama pentas tau..cerita snow white.
pastu, Pshone bagi epal yg die da gigit ni kat Nam..
tp Na xtau pun sape yg bagi epal tu..

ni bunga P'Shone bagi kt Nam tp P'Shome ckp kwn die yg bg..die penakut!


Shone jeles mase ni!hehe..
die nk jgk dukung Nam cmtu..

tgk la cite ni..
hehehe..
kalu sape2 yg nk berangan kn..
mmg dgalakkan la..
hahaha...
selamat menonton!..=)




Monday, December 26, 2011

ketidakpuasanhatiini

hello sume..apo kabo?
aku sehat dan cerdas lagi..
alhamdulillah..hehe..
ari sbtu aritu aku kene menghadapi 
satu situasi yg paling aku mnyampah aka xsuke..
aku rase la kn setiap manusia yg lemah ni msti akn ad satu perkare yg dorg xsuke..
aku bukan takat satu, tapi byk..
huhu..
antara nye:

1)kene tunggu bus kt station bus sorg2.



2)nk g jln2 tp xde kenderaan.
   mmg plg bengang..nk beli kete x mampu lagi..
   so aku mmg jeles org yg ad kete..

3)mntk tlg kat org tp xde sorg pun yg tlg

4)lagi teruk jnji nk tlg tp smpi kesudah haram..

5)nak berkawan ngn aku, pastu kenal sikit2 pastu bla..
   mcm la perangai aku ni teruk sgt..
   ok fine mmg aku masuk air sikit..
   tp pape je la..xkesah pun..huhu..



6)bile org tenung aku mase aku sorg2.
   xkesah la kt mne pun kn..
   tp bile ad org tenung tu rase cm ad wat slh je..
   huhu..

7)ni yg paling sakit hati ni.dan baru je terjadi kt aku..
   nk beli barang tapi xde duit!mmg rase cm nk nanges je time tu jgk..

8)bile org sentiase nk ikot aku dlm erti kate lain org terlalu depend kt aku
   mmg xleh bla..xbebas kot!

9)last sekali bile aku kne deal ngn org yg sengal plus putus satu wayar.
   rase cm nk cmpk kn diri sendiri dlm swimming pool je!......

tp pape pun bersyukur dgn segala nye..
kdg2 dlm idop ni kite mmg kne hadapi situasi yg menduga kite kn..
sume nye da tersusun dgn cntik nye..
kuat kn dlmn dan luaran kite ye kwn2..
hehehe..
smpi ketemu lagi..
doakn aku nk final ni!..=)


Tuesday, December 13, 2011

lemas

aku rase lemas la ngn situasi sekarang ni..
memang mnyesakkn..
aku xtau mne tempat aku nk luah kn..
semua nye stuck kt dlm..
kalau diluahkan mmg akn ad yg terase..
buat je la keje sendiri..
malas nk fikir..
jgn smpi satu saat..
aku langsung xleh pndg...
mntk maaf sgt2....=(

Tuesday, December 6, 2011

dimanakah silap nya?

sedar xsedar da ..
masuk mggu yg ke 13 da sesi pembelajaran semester ni...
da final da la kn..
final start 4 januari..
tp aku langsung xde rase pape..
stdy aku pun cm awang2 je..

dimanakah silap nya?
dimanakah kekurangan nya?
adakah aku akn diuji lagi nnt?
aku rela diuji pada saat dan ketika ini..
jika dibandingkan pada waktu tegang nanti..
ampun kn segala kekhilafan diri ini..
jika aku byk melanggari batas2 yg telah ditetapkan..
sedarkan la aku diri keseronokan dunia ini..
aku lakukan ini semua hanya kerana SATU
tiada yang lain..
DIA yang menggerakkan seluruh tubuh yg lemah ini..
sekali lagi maafkan la segala kesalahan yg terlanjur dilakukan..
bimbing la aku..
agar aku mampu melangkah dgn bantuan dan tunjuk ajar MU..
aku hanya la boneka MU..