Tuesday, June 19, 2012

macam-macam..

hmmmmmm..lagi da nak habis sem ni lagi mcm2 bende jadi..
xtau la nk buat mcm mne..
mmg kene redha, tabahkan hati..
ape yg terjadi ni semuanye adalah yg terbaik utk aku..
sbg hamba DIA aku redha..
dan aku tahu semua ni adalah dugaan daripada DIA..
dan ALLAH SWT memberi peluang kepada aku utk memperbaiki diri...
dan melepaskan segala nye dgn hati yg lapang..
dan ape yg DIA bagi ni adalah sesuatu yg aku mampu utk hadapi..
redha la wahai hati ini.....

Friday, June 15, 2012

busy = stress

uitm bakal menutupkan tirai pembelajaran seminggu je lagi..
pastu da start exam...
aku ad 4 paper utk final n satu subjek xde final..
so, utk mnggu yg terakhir ni..
kadar kestressan setiap insan di uitm ni meningkat..

sbb sume lecturer nk kne abs kn segal amcm tugasan utk sem ni..
cukup la aku mnjd contoh utk fakta ini..

mnggu depan aku akn mghadapi tiga test secare berturut2..
dan disambung dgn penghantaran assingment aka projek utk 2 hari kemudian..
saye berharap saye akn mnjadi sgt tabah dan cekal utk hadapi semua ni..
Ya ALLAH Kau bantu la hamba Mu ini..
segala sesuatu yg dilakukan hanya keranaMU ya ALLAH...
amin.....

Tuesday, June 12, 2012

benci....

benci atau tak suke...
aku suke dgr hindustan dan tgk cerita hindustan...
tp ramai org xsuke dan benci hindustan...
aku bleh terima org xsuke bende tu..
tp aku benci bile org yg xsuke tu mngutuk ape yg org lain suke...
aku jadi geram sgt...
pada aku bende2 suke n xsuke ni sume terpulang pada setiap individu..
kalau kau xsuke bende yg org lan suke xperlu la nk mngate sgt...
dan aku pun xmngate pun ape yg kau suke...

aku ni ade satu habit...
aku suke sgt pasang alarm utk membantu aku bangun setiap subuh hari2...
dan aku sbg insan yg sgt kuat tidur, mmg la selalu akn xsedar dan dgr alarm tu kn...
yg sedih dan mnyakitkan hati aku ni adalah...
bile org asyik mngate aku cm ni...
" ala si ain tu pasang alarm beria...aku tgk tdo jgk xbangun2..baik xyah pasang alarm..sakit telinga aku dgr bunyi alarm kau tu..."
sentap gile aku dgr...
salah ke aku nk pasang alarm?salah ke niat aku nk bangun awl?ape slhnye kalau org2 yg da bangun or tersedar dsebabkan alarm aku tu kejut kn aku?salah ke?

tapi pape pun aku mntk maaf sgt2 la kalau selama ni org2 sekeliling aku annoying dgn tindakan aku tu...
walaupun sebenarnye niat nk gurau ngn aku..tp aku amik bende ni serius sbb pada aku ni adalah langkah utk aku berubah..bile xde org support n asyik condem, aku jadi down...sorry la tacing plak tetibe..

n skrg aku akn bukti kn yg alarm aku xkan menganggu org lagi.....

Monday, June 11, 2012

kate-kate

die kate die suke kawan ngn saye...
die kate die seronok kwn ngn saye...
die kate die suke bile saye kacau die...

Saturday, June 9, 2012

Wednesday, June 6, 2012

masc vs kelate.net

selamat pagi...
hari saye bangun awl walaupun saye tdo lmbt smlm..
memandangkn da bangun pagi..
n xde pape nk buat walaupun ad proposal kne tulis..
tp nk update jgk blog ni..

ok semalam adalah my first experience pegi tgk bola secara live..
walaupun match antara team yg xbape nk terror...
tp player die sume popular...
sbb player2 nye adalah artis2 malaysia...
hehehe...

so dikesempatan itu dpt la amik gmbr ngn dorg...
sporting jgk la..
even da peluh2 pun layan jgk org ramai nk amik gmbr...
teror jgk artis2 ni main bola...
menang 3-1...
bleh tahan la...
scorer adalah jep sepah, kamal adli n fiq mentor (maybe la sbb xfocus sgt)...

ok its time for me to share the pictures! =)














Tuesday, May 29, 2012

gedik!

aku rase aku tersgt gedik la skrg...
mcm mne eyh?
penat la cm ni..
bende ni adalah perkare yg paling aku xsuke...
seksa tau x...
hishhhhh........

Saturday, May 26, 2012

bila tiba mase nye..

dulu aku selalu berfikir..
akn tiba kah mase tu?

tapi sekarang tanpe diduga..
die dtg dgn sendiri nye tanpe paksaan...

Wednesday, May 23, 2012

Majlis Jasamu Dikenang

hari ni da 24/5..maksod nye aku pegi majlis jasamu dikenang ni semalam la..
23/5...majlis ni nk raikan ktorg smf2 yg hebat ni...
sbb batch kami dapat anugerah smf terbaik seluruh uitm..
mcm syok gle!
berbaloi la segale penat lelah ktorg selama ni..
aku mmg enjoy gle duduk dlm organisasi ni suatu mase dulu..
team yg hebat...
org2 nye pun hebat..
pape pun tahniah kepada rakan2 seperjuangan aku!
ramai yg da nk abs stdy..
aku je xabs2 lagi..
pape pun syok sgt dpt jadi membe2 korg sume!...

 barisan pemenang anugerah paling nakal,pemenang anugerah paling semangat,penyanyi

fiza, hana, adlina, nisa

kami, faji

stinson, tun..terima kasih tun sbb suke sgt buat aku gelak..=)

persembahan spontan

dpt hadiah....






smf paling efficient...huhu

i will not forget all of u.....
semoge segala ape yg kite lakukan selama ini diberkati oleh Nya...amin...

Saturday, March 24, 2012

percutian

percutian yg banyak cerita
walaupun hanya dua hari kt melaka...
pape pun aku still syg dan kasih kn mera family..
hehe..

tahniah kepada cousin saye..
kak zan yg telah mnjd tunangan org smlm..
semoge kekal hingga ke jinjang pelamin..

kepada cik yah dan sepupu2 yg dkasihi...
moge kalian tabah dgn ujian yg telah ALlah berikan..
hanya mereka yg mampu sahaja yg terpilih dgn ujian ini..
bersyukur la kerana kalian dipilih untuk mjadi perhatian DIA...

Wednesday, March 21, 2012

masalah...

masalah ni da lama saye hadapi...
masalah terbesar dlm hidup saye skrg..
masalah nye adalah:

KETERLEBIHAN TIDUR DI TEMPAT BELAJAR!!

ni la masalah saye...
stress bile tdur banyak..
badan jadi lemau...
saye memerlukan pendapat skrg ni....

Wednesday, March 14, 2012

new sem

ok da start da sem 5..
kejap gle mase berlalu...
aku baru bayar bb..
so baru bleh online..
hehehe
sem ni bakal mghadapi cabaran yg baru..
semoge ALLAH sentiase di sisi ku...
amin...

Monday, February 27, 2012

petty romance...


hari tu aku ad share satu cerita thailand..
skrg aku nk share cerita korea plak..
hehehe..
cm syok plak kn mewarwarkn cerita yg aku suke kt sini..
td petang aku demam..
keje aku adalah baring didepan tv..
so aku pun cari la cerita2 yg best..
dan akhir nye!
PETTY ROMANCE...<3

cerita ni bagi aku la kn sweet la..
lelaki dan perempuan yg da dewasa..
tapi xpernah ad pengalaman bercinta..
telah ditakdirkan berjumpa ats urusan kerja..
kerja dorg adalah menulis dan mngarang komik lucah...
sebenarnye ada satu pertandingan mengarang komik lucah yg best...

cmtu la intro die..
selebih nye korg tgk la sendiri la ye..
kisah lelaki yg ego xnk ngaku suke kt perempuan tu..
dan perempuan yg perasan lelaki suke kt die..
mmg asyik gado je la..
masing2 xnk kalah..


due2 x nak kalah..
lelaki ni cool, perempuan ni gelabah ayam...

kantoikan adik kembar die..

sweet je..

hehehe...da baik da...

ni lagi sweet wat keje same2...





Sunday, February 26, 2012

kesabaran

aiyoo...
baru kne marah sikit da mengamuk...
ape la..
cube la bawak bersabar sikit cik ain ku syg...
dugaan dan ujian tak kan pernah lari dari manusia yg merupakan makhluk DIA..........

Thursday, February 23, 2012

deactivate facebook

nak wat pengumuman..
saya da deactivate facebook..
ini adalah salah satu proses perubahan dlm diri..
tu je nk cite..
hehe

luahan hati anak buah saya..=)


nama saya alya nur nafisah binti nur irwan
saya dilahirkan pada 7.11.2010
saya merupakan anak sulung kepada ibu dan ayah saya
nama ibu saya ialah nurulhuda binti mohd yasin
nama ayah saya ialah nur irwan bin ithnin.

saya ada seorang makcik yang saya panggil sbg "mokcu"
mokcu saya sgt baik
saya syg mokcu saya!

Tuesday, February 21, 2012

first post

haha..ni first post aku tok 2012..
nk kate busy xdela busy sgt..
tp bleh tahan la..
sbb aku busy bercuti..
mmg best cuti ni..
mcm2 jadi..
malas plak aku nk share kt sni..
biar la aku smpan sendiri..
hehehe..
ha...
mlm ni result kuar..
aku da dpt tau result aku sem lepas..
sem yg plg best..
sbb keje aku melepak, tdo, makan, movie...
alhamdulillah la...
ape yg aku target dpt..
Allah SWT yg punye..
DIA pnjm kn je..
terima kasih...
semoge kalian mndpt yg terbaik tok diri kalian..=)