Thursday, January 2, 2014

Wrap up 2013...

wahhh da hari kedua utk tahun 2014..cepat nye mase berlalu...aku masih mcm tu jgk..tak berubah...sebenarnye berubah tp dlm tak perasan..hee..sementare menunggu baju aku siap basuh, aku nk buat wrap up sikit la utk 2013..biar aku sentiase kenang tahun ni biar mase berlalu..pada aku tahun byk yg mengubah angin dan arah perjalanan hidup aku..

2013.. bermula nye tahun dgn penuh ketenangan dan keterujaan..sbb aku akn menghabiskan pelajaran aku utk peringkat degree..awl March 2013, aku menjalani latihan industri aka praktikal di Malaysia Airport Holdings Berhad..mmg aku teruja sbb cite2 aku mmg nk kerja kt airport or anything related to aeroplane..dlu nk jadi pilot tak kesampaian sbb tak sesuai n kos belajar sgt tinggi..so skrg i have to figure out other way to keep my ambition come true..since aku ni bdk computational maths bleh la aku nk masok mne2 bidang asalkan aku pndi relate kn bidang tu ngn kerja aku..ok, kt sni aku praktikal 3 bulan je..aku sta kt umah Kak Miza, cousin aku, die dok kt nilai..mmg syok la mkn sume settle xyah pk..nk bayar die x nk..hahaha..btw, thanks a lot kak! time praktikal ni best sbb aku kenal ramai org..n mcm2 perangai pon ye jgk..tp yg xleh lupe these 3 buddies.. Farazaila aka Farey, Dzulaikha aka Juliey, and Hazwan aka Wan..dorg ni mmg masok sgt dgn aku, farey bdk SL1M, juliey bdk praktikal UTP, n wan bdk praktikal MSU kot..lupe la tp kt cyberjaya..mmg awesome la dorg ni, ktorg lepak terminal je tak main la tmptlain..haha..aku mmg happy time tu..

ditakdirkan Allah 15 April 2013, aku kehilangan seorg lelaki yg paling aku syg, aku hormati, plg penting..ayah diambil kembali oleh Allah SWT..telah tamat tarikh pinjaman dia kepada kami sekeluarga..sedih mmg sedih tp aku bersyukur sbb diberi peluang hidup dgn seorg ayah smpi umur aku mencecah 24 tahun..ramai kawan2 aku yg da kehilangan ayah lebih awal dari aku..ayah pergi tanpe dijangka..byk pengajaran yg kami sekeluarga boleh ambil dan berusaha utk berubah menjadi lebih baik..yg paling penting, kami wajib bersatu dan jage mak selagi die bernafas..utk ayah, ain akn berusaha jadi anak yg baik supaya ayah tak dipersoalkan kt sane..ain redha dan terima sume ni sbb hanya Allah yg tahu ape yg terbaik utk kite..

di awal bulan 7, aku menamatkan latihan indusrti, dan terus dapat kerja di Puncak Tegap, Petaling Jaya sebagai Application Developer (Java)..aku terima tawaran tu n kerja utk seminggu..seminggu je aku kerja, dan aku nekad utk berhenti sbb hati aku takde kt situ..hati aku ade kt melake, aku nk jage mak, teman mak, kalau boleh smpi bile2..tp aku kne buat sesuatuutk mase depan aku..aku buat keputusan utk smbung belajar..hati aku mmg nk belajar, nk sambung master, nk tuntut ilmu lagi..sbb byk lagi yg aku tak tau bile org tnye pasal computational maths..

awal bulan 9, alhamdulillah aku diberi peluang utk teruskan pelajaran diperingkat master..Master in Applied Maths (Computational Maths).. mmg terbaik! aku suke sgt! jujur! sbb aku belajar bende yg btol2 minat aku..n skrg aku da nak abis sem satu..nk masuk sem 2 aku kne pk keje ape aku nk buat lpas abs master..target aku ade 2, lecturer dgn ygmcm aku ckp td masok industri yg ade kaitan dgn aeroplane! aku pon xtahu knape minat sgt ngn kapal terbang..ni sume pasal cite jepun tajuk die Good Luck..mmg bagi kesan kt aku tgk scene cerita tu..aku rase ramai yg tgk cite tu..heeee..

ha! bulan 11, 12 haribulan, aku selamat berkonvokesyen! secare rasmi aku pemegang ijazah sarjana muda sains matematik (kepujian)(matematik pengkomputeran)..happy sgt sbb sume dtg kecuali along..sbb kak long baru bersalin..ha tu lg satu cerita best..dpt ank buah baru! hehe.. muhammad harraz bin mohd hanafi.. sorry harraz, mokcu x dpt main ngn harraz selalu..xpe da besar t kite geng mcm along, kak ija, abg addin, kak alya, abid ngn arya sejati..sume geng mokcu..t tak lame lgi, dpt lagi sorg ank angah..syok aku dok kumpul ank buah..habis la mokcu nk beli hadiah t..takpe doakan mokcu dpt keje best, t bleh blnje ank2 buah mokcu baju, ice cream, coklat ngn mainan..hehehe...

ok da cukup da wrap up 2013.. the year yg mmg terbaik..insyaAllah 2014 pon akn melakarkan kisah2 menarik utk seorg aku ain yasin..hehe..ha xlupe jgk, mereka2 (kawan2) yg baru hadir dlm hidup aku sedar ngn tak sedar, yg da menghilang dari hidup aku sedar ngn tak sedar jgk..heeee..pape pon sume org sentiase dlm ingtan aku, lagi2 kalau org tu da jd org yg penting utk aku..ok sape rase nk jadi org penting dlm hidup aku bleh la isi borang..hahahahaha...


1 comment:

Anonymous said...

Makngah mazli nak kena isi borang gak ker???!!!!